Laktoos (CAS 63-42-3)

0.00

Laktoos (CAS 63-42-3)

Laktoos (lac ‘piim’ ladina keeles + “-oos”, mis on suhkrute tunnus) ehk piimasuhkur on üks suhkrutest. Ta kuulub madalmolekulaarsete liitsuhkrute ehk oligosahhariidide hulka.

Piimas leidub seda 2–8 massiprotsenti. See hulk sõltub liigist ja isendist. Laktoosi eraldatakse vadakust.

Laktoosi lõhustamiseks seedimisel on vajalik ensüüm laktaas. Laktaas lõhustab laktoosi lihtsaks suhkruks glükoosiks ja galaktoosiks, mis kehas imenduvad.

Choose An Option...
25 kg kott
Tootekood: - Kategooriad: ,

Kirjeldus

Info

Tööstusharud: toiduainetööstus
CAS number: 63-42-3
WE number: 200-559-2
Keemiline valem: C12H22O11
Molaarmass: 342,3 g/mol

Muud füüsikalised omadused
pH: >6
Sulamis-/külmumistemperatuur: 225°C

Lisainfo

Mõõtmed -
Saadaval kogused

25 kg kott