Eesti suurim tööstuskemikaalide tarnija. Kemikaalide müük. Eesti suurim tööstuskemikaalide tarnija. Kemikaalide müük.
Estonia, Maardu
74117, Lao 4
+372 5504440
info@masterchem.ee
9:00 - 17:00
Monday - Friday
Menu
  • Avaleht
  • Tooted ja teenused
    • Kõik tooted
    • Autokeemia
    • Desinfitseerimisvahendid
    • Ehitussektor
    • Farmaatsiatooted
    • Kodukeemia
    • Külmumiskindlad vedelikud
    • Maantee keemia
    • Metallitöötlemise keemia
    • Jahutusvedelikud
    • Pakendid
    • Puidutöötlemise keemia
    • Tööstuskemikaalid
    • Trükitööstuses kasutatavad keemia tooted
    +
  • Firmast
  • Informatsioon
  • Kontakt
  • Eesti
  • English
  • Finnish
  • Russian

Glütserooli vesilahuste termofüüsikalise dünaamika uuring küttesüsteemides kaubanduslike toodete väljatöötamine Master BIO-10;-20;-30;-40PRO™

HomeInformatsioonGlütserooli vesilahuste termofüüsikalise dünaamika uuring küttesüsteemides kaubanduslike toodete väljatöötamine Master BIO-10;-20;-30;-40PRO™
Coolant Master BIO-40PRO™ soojuskandja vedel glütseriini alus 1000L
19 märts

Abstraktne:

Selles uuringus uuritakse glütserooli vesilahuste ainulaadseid termofüüsikalisi omadusi, keskendudes nende kasutamisele küttesüsteemides. Uurides muutujaid, nagu tihedus, viskoossus, soojusjuhtivus ja erisoojusmahtuvus erinevatel glütserooli kontsentratsioonidel ja temperatuuridel, anname ülevaate Master BIO toodete võimalikest rakendustest ja piirangutest soojustehnika valdkonnas.

Sissejuhatus:

Glütseriini vesilahused on tuntud oma mitmekülgsete rakenduste poolest, mis on suuresti tingitud nende erinevatest füüsikalistest omadustest. See uuring annab nende omaduste põhjaliku analüüsi, eriti küttesüsteemide kontekstis.

Metoodika:

Analüüsisime glütseriini ja vee segusid, mille glütseriini kontsentratsioon oli vahemikus 10% kuni 70 massiprotsenti, temperatuuril vahemikus 0 °C kuni 100 °C. Andmeid koguti tiheduse, dünaamilise viskoossuse, soojusjuhtivuse ja erisoojusmahtuvuse kohta.

Tulemused:

Külmumis- ja keemistemperatuurid: külmumistemperatuur langeb järsult kõrgemate glütseriini kontsentratsioonide korral, mis on kasulik madala temperatuuriga rakendustes.

Glütseriini ja vee lahus – külmumis- ja keemistemperatuurid

Glütseriini ja vee kontsentratsioon

(% massist, kaalust)

Külmumispunkt Keemispunkt (tavarõhul)
t°C t°C
98.2 13.3 290
95 7.8 167
90 -1.7 138
80 -20.6 121
70 -38,9 114
66.7 -46,1 112
Master BIO-40PRO™ 70 -40,2* 110
60 -34.4 109
Master BIO-30PRO™ 57 -30,6* 108
50 -22.8 106
Master BIO-20PRO™ 47 -20,0* 105
40 -15.6 104
Master BIO-10PRO™ 31 -10,5* 102
30 -9.4 103
20 -5,0 101
10 -1.7 101
*+_0,5 sõltub inhibiitorlisandist    

Tihedus ja viskoossus: glütseriini kontsentratsiooni suurenemine toob kaasa suurema tiheduse ja viskoossuse, mõjutades voolu ja soojusülekannet.

Glütserooli vesilahuse tihedus

Glütseriini ja vee segu tihedus on toodud tabelis, kui glütseriini kontsentratsioon on vahemikus 10 kuni 70 massiprotsenti temperatuurivahemikus nullist saja kraadini Celsiuse järgi.

Temperatuur 10% 20% 30% 31% Master BIO-10PRO™ 31 40% 47% Master BIO-20PRO™ 50% 57,% Master BIO-30PRO™ 60% 70% Master BIO-40PRO™
оС ρ, g/cm3 ρ, g/cm3 ρ, g/cm3 ρ, g/cm3 ρ, g/cm3 ρ, g/cm3 ρ, g/cm3 ρ, g/cm3 ρ, g/cm3 ρ, г/см3
0 1025 1,052 1079 1,072 1,107 1118 1135 1,154 1,163 1,192
20 1,022 1047 1,073 1,075 1099 1113 1126 1,145 1,154 1,181
40 1,016 1039 1064 1,066 1089 1,107 1115 1,134 1,142 1169
60 1006 1,03 1,053 1,056 1078 1095 1,103 1122 1,13 1,156
80 0,994 1,017 1,041 1,042 1066 1,083 1,091 1110 1117 1.144
100 0,982 1004 1027 1,029 1,052 1069 1077 1095 1,104 1,302

Glütserooli vesilahuse dünaamiline viskoossus

Glütseriini vesilahuse viskoossus on toodud tabelis segu temperatuurivahemikus nullist saja kraadini Celsiuse järgi ja glütseriini kontsentratsiooni vahemikus 10% kuni 70%. Tähelepanuväärne on, et ainult 10% (massi järgi) glütserooli lisamine veele võib tõsta lahuse dünaamilist viskoossust ~30%.

Glütserooli vesilahuse viskoossus (sisaldus massiprotsentides)

Temperatuur 10% 20% 30% 31% Master BIO-10PRO™ 40% 47% Master BIO-20PRO™ 50% 57,% Master BIO-30PRO™ 60% 70% Master BIO-40PRO™
оС μ Pa*10-3 μ,Pa*10-3 μ,Pa*10-3 μ,Pa*10-3 μ,Pa*10-3 μ,Pa*10-3 μ,Pa*10-3 μ,Pa*10-3 μ,Pa*10-3 μ,Pa*10-3
0 2,44 3,44 5,14 5,53 8,25 12,69 14,60 25,37 29,90 76,00
20 1,31 1,76 2,50 2,62 3,72 5,32 6,00 9,37 10,80 22,50
40 0,83 1,07 1,46 1,52 2,07 2,79 3,10 4,48 5,08 9,40
60 0,58 0,73 0,96 1,09 1,30 1,69 1,86 2,55 2,85 4,86
80 – – 0,69 0,71 0,92 1,15 1,25 1,66 1,84 2,90
100 – – – – 0,67 0,84 0,91 1,17 1,28 1,93

Soojusjuhtivus: kõrgemad glütseriini kontsentratsioonid põhjustavad madalamat soojusjuhtivust, mis viitab piirangutele soojusülekande rakendustes.

Glütserooli vesilahuse soojusjuhtivuse väärtused on toodud tabelis temperatuurivahemikus 20–80 kraadi Celsiuse järgi ja glütserooli kontsentratsiooni puhul 10–70%. Glütserooli kontsentratsiooni suurenemisega vesilahuse soojusjuhtivus väheneb. 50% glütseroolisisaldusega on segu soojusjuhtivus ~30% väiksem kui puhtal veel.

 

Temperatuur 10% 20% 30% 31% Master BIO-10PRO™ 31 40% 47% Master BIO-20PRO™ 50% 57,% Master BIO-30PRO™ 60% 70% Master BIO-40PRO™
оС W/(cm•oC) W/(cm•oC) W/(cm•oC) W/(cm•oC) W/(cm•oC) W/(cm•oC) W/(cm•oC) W/(cm•oC) W/(cm•oC) W/(cm•oC)
20 0,56 0,52 0,48 0,48 0,45 0,42 0,41 0,39 0,38 0,35
40 0,59 0,54 0,50 0,5 0,46 0,43 0,42 0,40 0,39 0,36
60 0,61 0,57 0,52 0,52 0,48 0,45 0,44 0,41 0,39 0,36
80 0,64 0,59 0,54 0,54 0,49 0,46 0,45 0,42 0,40 0,36

Erisoojusvõimsus: glütseriini kontsentratsiooni suurenemisega väheneb võimsus, mis mõjutab küttesüsteemide energiatõhusust.

Glütserooli vesilahuse soojusmahtuvuse hinnangud on toodud tabelis temperatuuridel 20–80 kraadi Celsiuse järgi ja glütserooli kontsentratsioonidel 10–70 protsenti. Glütserooli kontsentratsiooni suurenemisega lahuse soojusjuhtivus väheneb. Normaalsetes tingimustes ja 10% glütserooli sisaldusega on segu soojusmahtuvus ~2 korda väiksem kui puhta vee soojusmaht.

Glütseriini ja vee segu soojusmahtuvus (sisaldus massiprotsentides)

Temperatuur 10% 20% 30% 31% Master BIO-10PRO™ 31 40% 47% Master BIO-20PRO™ 50% 57,% Master BIO-30PRO™ 60% 70% Master BIO-40PRO™
оС kJ/(kg•oC) kJ/(kg•oC) kJ/(kg•oC) kJ/(kg•oC) kJ/(kg•oC) kJ/(kg•oC) kJ/(kg•oC) kJ/(kg•oC) kJ/(kg•oC) kJ/(kg•oC)
20 1998 1907 1,816 1,807 1725 1716 1,634 1625 1542 1,452
40 2002 1916 1830 1210 1,744 1735 1659 1650 1573 1,487
60 2010 1929 1,848 1840 1767 1758 1687 1679 1606 1525
80 2024 1948 1,871 1864 1795 1786 1718 1710 1,642 1608

Arutelu:

Uuring toob esile kompromissid glütseriini kontsentratsiooni ja termofüüsikaliste omaduste vahel. Kuigi kõrgemad kontsentratsioonid pakuvad madalamat külmumispunkti, vähendavad need ka soojusjuhtivust ja erisoojusvõimsust, mis võib teatud kütterakenduste tõhusust piirata.

Järeldus:

Glütseriini vesilahused on elujõuline valik spetsiaalsete küttesüsteemide jaoks, eriti erineva temperatuuriga keskkondades. Kuid glütseriini kontsentratsiooni hoolikas kaalumine on antifriisi omaduste ja soojusülekande efektiivsuse tasakaalustamiseks ülioluline.

Menetlus küttesüsteemi hädaseiskamise korral.

Glütseriini ja vee lahused nulltemperatuuril ja madalamal on kõrge viskoossusega. Seega, kui süsteem on jahtunud, on soovitatav esmalt kütteelemendid ise sisse lülitada ja seejärel ringlust alustada. See vähendab pumpade koormust.

© 2024 Sergei Vesselkov. Kõik õigused kaitstud.

Kõik õigused on kaitstud ja ühtegi väljaande osa ei tohi ilma teie eelneva kirjaliku loata mis tahes kujul ega vahenditega, sealhulgas valguskoopiate tegemise, salvestamise või muude elektrooniliste või mehaaniliste meetoditega reprodutseerida, levitada ega edastada.

paveldev

Informatsioon

MasterChem OÜ
Reg.nr 10755076

Eesti, Maardu 74117, Lao 4
Tel +372 5504440
info@masterchem.ee

Meie põhiklient on juriidiline isik, seega kodulehel toodud hinnad ei sisalda käibemaksu.

Privaatsuspoliitika (Privacy policy)

Veebipoe müügitingimused (Terms and conditions)

© 2022 Masterchem.ee All rights reserved.